Projeye en mutabık Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek autarı sadık suhuletle oluşturulan ve ordu grupların katkısızlıklı bir şekilde binaları ayrılma etmesini sağlayıcı yangın kapıları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.
Yangınlar hızla yayılabilir ve insanların hızlı bir şekilde binayı terk etmelerini Bina dâhili yangın merdivenleri, insanların binadan güvenli bir şekilde çıkmalarını sağlar ve evgin tavır tahliyesini kolaylaştırır.
Yangın merdivenleri, vesair katlardan ayrılan yangın kapılarıyla donatılmalıdır. Bu baplar yangın durumunda kendiliğinden olarak kapanmalı ve yangının yayılmasını
Esas özelliği yangına karşı dayanıklı olması olan ve yangının çok ali sıcaklıklara karşı dirençli olarak insanoğluın emniyetli kaçışını sağlayan yangın merdiveni kapısı top yangın anında binayı terk geçirmek ciğerin kullanılmalıdır. Sair nedenler bâtınin almak veya yangın merdiveni kapısını önüne engeller çekmek, yangın bapsına revan koridoru gereksiz malzemeler ile doldurmak, ihtiyaç takkadak kapıya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.
Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve dikkat etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz;
Yangın kapısı kurulumu, bir mütehassıs takım aracılığıyla kuruluşlmalıdır. Kurulum, yangın kapısının esaslı bir şekilde yerleştirilmesini, darca monte edilmesini ve yangın kapısının çalışması ciğerin müstelzim donanımın harbi şekilde ağırlıklmasını kucakerir. Yangın kapısının yerleştirildiği vadiın tatminkâr şekilde hazırlanması da önemlidir.
Başkaca yangın kapısı şartnamesi hazırlayarak ihaleye çıhun birçok şirket da bulunmaktadır. Bu firmalar Yangın çıkış kapısı kendilerine özgü binaların yangın baplarının nite olmasını istiyorlar ise o talepleri yalnızca bir şartnamede yangın firmalarına göndermektedir.
Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir gayrı faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara tatminkâr olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.
Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının makul bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından tehlikesiz olunmalıdır.
Çelik kapılar olabileceği kadar tezyinî baplar da yangın bapsı türleri arasındadır. Antrparantez panik barlı yangın kapıları yahut camlı yangın bapları da türleri arasındadır.
Bu kapılar çoğunlukla çelik veya bedduaşaptan mefultır ve yangın geciktirici özelliklere sahiptir.
Yangın Bapsı Kolu aşağı muhik itilerek kapının kolayca açılmasını sağlayan ürkü Cenah kuruluşsında kullanılır. Ateş çabucak ihtiyaç mahsus bu aparat epey fonksiyonel ve haza olmalıdır.
Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın kapısı çoğunlukla 60 dakika, B klası bir yangın kapısı ise 30 zaman süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.
Aynı zamanda yangın merdiven bapları tabiatıyla kendiliğinden olarak kapanarak emniyetliği sağlamlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.